1. Anasayfa
  2. Gündem

KVKK Nedir Ne Anlama Geliyor ?

KVKK Nedir Ne Anlama Geliyor ?
0

Yazı İçeriği

Kişisel verilerin korunması günümüzde önemli bir konu haline gelmiştir  nedenle birçok ülke kişisel verilerin korunmasına yönelik yasal düzenlemeler yapmaktadır Türkiye’de de  konuda 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) yürürlüğe girmiştir

KVKK Nedir?

KVKK Türkiye’de kişisel verilerin korunmasına yönelik yasal bir düzenlemedir Kanun kişisel verilerin işlenmesi korunması ve kullanımı konusunda bir çerçeve oluşturur KVKK Türkiye’deki kamu ve özel sektör kurumlarına kişisel verilerin işlenmesi saklanması ve korunması hakkında düzenlemeler yapma zorunluluğu getirir

KVKK’nın Amaçları Nelerdir?

KVKK’nın temel amacı kişisel verilerin korunmasını ve işlenmesini düzenlemektir Kanun kişisel verilerin işlenmesi sırasında gizlilik güvenlik ve bütünlük gibi konuların korunmasını hedefler KVKK’nın amaçları şunlardır:

  • Kişisel verilerin işlenmesi sırasında gizliliği güvenliği ve bütünlüğünü korumak
  • Kişisel verilerin doğru güncel ve eksiksiz olarak işlenmesini sağlamak
  • Kişisel verilerin işlenmesi sırasında hukuka uygunluğu ve dürüstlüğü sağlamak
  • Kişisel verilerin işlenmesi sırasında amaçların açıkça belirlenmesi ve amaçlar doğrultusunda kullanılmasını sağlamak
  • Kişisel verilerin işlenmesi sırasında veri sahiplerine bilgi verme ve haklarını koruma imkanı sağlamak

KVKK’nın Uygulanması Nasıl Olur?

KVKK’nın uygulanması Türkiye’deki tüm kamu ve özel sektör kurumlarına yöneliktir  kurumlar kişisel verilerin işlenmesi sırasında uyulması gereken kurallar hakkında bilgi sahibi olmalıdır  kurallar arasında kişisel verilerin işlenmesi sırasında veri sahiplerinin hakları veri güvenliği veri saklama süreleri ve diğer konular yer almaktadır

  • 0
    mutlu
    Mutlu
  • 0
    _zg_n
    Üzgün
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    k_zg_n_m_
    Kızgınım!

Site kurucusu- Herkes gibi sen de özgürce paylaşcan....

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir