1. Anasayfa
  2. Sağlıklı Yaşam
Trendlerdeki Yazı

Karında Kalp Atışı Hissediyorum Hamilemiyim [+2021]?

Karında Kalp Atışı Hissediyorum Hamilemiyim [+2021]?
Karında Kalp Atışı Hissediyorum Hamilemiyim +2021?
0

Yazı İçeriği

[Karında Kalp Atışı Hissediyorum] Hamilemiyim +2021? Nabzınızı vücudunuzun belirli bölgelerinde fark edip diğerlerinde fark etmediniz mi? Örneğin, bazen kalp atışınızı midenizde hissetmek mümkündür ve genellikle bu tamamen normaldir.  Karında kalp atışını hissetmek hamilelik belirtisi değildir. Kalp atışlarınızı neden göğsünüz dışındaki yerlerde hissedebildiğinizi keşfedelim.  karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

Karında Kalp Atışı Hissediyorum Hamilemiyim +2021?

Karında Kalp Atışı Hissediyorum Hamile miyim?

Vücudun Nabız Noktaları

Kalbiniz pompaladığında, vücudunuzun atardamarları genişler ve büzülür. Bu senin nabzın.

Nabzınız, kalp atış hızınızı veya kalbinizin dakikadaki atış sayısını belirlemek için kullanılır . Bir sağlık hizmeti sağlayıcısı nabzınızı kontrol ettiğinde, kalp atışınızın ritmini ve gücünü ve kan damarının sert mi yoksa yumuşak mı olduğunu ölçebilir. karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

Nabzınızı tespit edebileceğiniz noktalara nabız noktaları denir . Vücudunuzda birkaç tane var. İşte birkaç yaygın olan:

  1. Temporal arter: Kulağınızın önündeki tapınakta
  2. Karotis arter: Boynunuzun her iki tarafında
  3. Brakiyal arter: Kolunuzun üst kısmında, dirseğe yakın
  4. Radyal ve ulnar arterler: Bileğinizde
  5. Femoral arter: İç uylukta
  6. Popliteal arter: Diz üstü, bükülmüş bir diz tutularak bulunur
  7. Dorsalis pedis arteri: Ayağın üstünde
  8. Posterior tibial arter: Ayak bileğinin iç tarafında

Bu noktalarda bir nabzı hissedebilirsiniz çünkü bir arter cilde yakın hareket eder ve alttaki sert bir yapı tarafından sıkıştırılır. Bu nedenle nabzınız sıklıkla bileğinizden veya boynunuzdan alınır.

Karında Kalp Atışı Hissediyorum Hamilemiyim +2021?

Nabzınızı Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Hiç denemediyseniz, kendi nabzınızı kontrol etmek kolaydır. Karotis nabzınızı ölçmek için üç basit adım:

  1. İşaret ve orta parmaklarınızı alın ve boynunuzun her iki yanındaki, soluk borunuzun yanındaki yumuşak oyuğa hafifçe bastırın.
  2. Akıllı telefonunuzdaki bir saat veya kronometre kullanarak 30 saniyede hissettiğiniz vuruş sayısını sayın.
  3. Bu sayıyı ikiye katlayın.  karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

Yetişkinler için normal dinlenme nabzı dakikada 60 ila 100 atış arasındadır. Nabzınız da her vuruş arasında düzenli bir boşlukla sabit hissetmelidir. Bir vuruş atlanmış veya fazladan bir vuruş varmış gibi hissediyorsa, bu yaygın ve genellikle zararsızdır. Herhangi bir düzensizlik hakkında doktorunuzla konuşun.

Kalp Atışını Midenizde Hissetmek

Nabzınızı midenizde hissetmeniz normaldir. Aldığın şey karın aortundaki nabzın. Aort, kanı kalpten vücudun geri kalanına taşıyan ana arterdir. Kalbinizden, göğsünüzün ortasından aşağıya ve karnınıza doğru akar.

Üç senaryoda nabzınızı midenizde hissetme olasılığınız daha yüksektir:

  1. Yemek sırasında/sonrasında
  2. uzanırken
  3. Hamilelik sırasında

Yemek yediğinizde, kalbiniz aortunuz aracılığıyla midenize ve ince bağırsağınıza fazladan kan pompalar. Bu, yiyecekleri sindirmeye ve besinlerini emmeye yardımcı olur. Bu geçici dalgalanma midenizde daha belirgin bir nabız oluşturabilir.

Yatıp dizlerinizi kaldırırsanız da hissedebilirsiniz. Karın yağınız fazla değilse midenizin nabzını bile görebilirsiniz.

Hamilelik sırasında, vücutta dolaşan kan miktarı önemli ölçüde artar. Her kalp atışı ile daha fazla kan pompalanır, bu da abdominal aorttaki nabzı daha belirgin hale getirir. karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

Nadir durumlarda, midenizde nabzınızın yükselmesi ciddi bir şeyin işareti olabilir. Karnınızda, yanlarınızda veya sırtınızda ağrı da dahil olmak üzere aniden ortaya çıkan semptomlarınız varsa, her zaman derhal tıbbi yardım alın. Bu, özellikle aşağıdakilere sahipseniz önemlidir:

  • Bir kan damarı hastalığı
  • Yüksek kan basıncı
  • Aort enfeksiyonu öyküsü
  • Ailede abdominal aort anevrizması öyküsü
  • Yakın zamanda travmatik bir yaralanma

Hamilelik – belirti ve semptomlar

Hamilelik sırasında önemli hormonal değişiklikler meydana gelir. Bunlar çeşitli semptomları tetikler. Bazı kadınlar hamilelik belirtilerinin çoğunu yaşarken, bazılarında sadece birkaçı olabilir.

Erken gebelik belirtileri arasında adet gecikmesi, meme değişiklikleri, yorgunluk, sık idrara çıkma ve bulantı ve kusma (sabah bulantısı) yer alır. Bununla birlikte, bu belirtiler diğer faktörlerden kaynaklanabilir ve mutlaka hamile olduğunuz anlamına gelmez, bu nedenle hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız evde hamilelik testi yapın ve doktorunuza görünün. karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

Sırt ağrısı, baş ağrısı, bacak krampları veya varisli damarlar, kaşıntı veya karıncalanma, kabızlık, hemoroid veya hazımsızlık, vajinit veya vajinal akıntı veya ruh hali değişiklikleri veya depresyon dahil olmak üzere hamileliğin sonraki aşamalarında vücudunuzda çok çeşitli değişiklikler meydana gelebilir.

Herhangi bir endişeniz varsa, GP’nizle konuşmaktan çekinmeyin. Vajinal kanama veya su kırılması, kronik ağrı, yüksek sıcaklık, şiddetli baş ağrıları veya görme kaybı gibi belirtiler yaşarsanız hemen doktorunuza görünün.

Karında Kalp Atışı Hissediyorum Hamilemiyim +2021?

Hamilelik belirtileri nelerdir?

Erken gebelik belirtileri şunları içerebilir:  karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

  • kaçırılan dönem
  • mide bulantısı ve kusma (genellikle ‘sabah hastalığı’ olarak adlandırılır, ancak herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir)
  • meme hassasiyeti ve büyümesi
  • tükenmişlik
  • özellikle geceleri normalden daha sık idrara çıkma
  • bazı yiyecekler için aşerme, genellikle sevdiğiniz yiyeceklerden hoşlanmama ve yemek yemediğinizde bile devam eden ekşi veya metalik bir tat (disguzi).

Adet gecikmesi (amenore), mide bulantısı (sabah bulantısı) veya yorgunluk gibi hamilelik belirtilerinin çoğu stres veya hastalıktan da kaynaklanabilir, bu nedenle hamile olduğunuzu düşünüyorsanız evde hamilelik testi (idrar testi) yapın veya idrar testi, kan testi veya ultrason taraması yapacak olan doktorunuz.  karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

1. Kaçırılan dönem

Adet gecikmesi genellikle olası hamileliğin ilk belirtisidir. Bununla birlikte, bazı kadınlar, beklenen adet döneminde hafif kanama yaşarlar.

2. Mide bulantısı ve kusma

‘Sabah hastalığı’ tüm hamile kadınların yarısından fazlasını etkileyen bir durumdur. Semptomlar bulantı ve kusmayı ve iştah kaybını içerir. Sabah bulantısı olan kadınların çoğu sadece sabahları semptomlar almaz, aynı zamanda tüm gün boyunca bunları yaşar.

Sabah bulantısı genellikle hamileliğin dördüncü ila altıncı haftası civarında başlar ve daha uzun süre devam etmesine veya yaklaşık 32 haftada geri dönebilmesine rağmen 12. haftada düzelebilir.

3. Meme değişiklikleri

Hamilelik sırasında göğüsler daha dolgun, şiş ve hassas hale gelir. Bu değişiklikler, döneminizden birkaç gün önce fark etmiş olabileceğiniz değişikliklere benzer. Hamilelik sırasında meme başı çevresindeki cilt koyulaşır ve memedeki damarlar daha belirgin hale gelir.  karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

4. Tükenmişlik

Ezici yorgunluk erken gebelikte sık görülen bir durumdur. Bu büyük olasılıkla seks hormonu progesteronundaki büyük artıştan kaynaklanır. Gebeliği sürdürmek ve bebeğin büyümesine yardımcı olmak için progesteron gereklidir, ancak aynı zamanda metabolizmanızı da yavaşlatır.

Bu erken aşamada mümkün olduğunda biraz daha uyumaya veya dinlenmeye çalışın. Enerji seviyeleriniz, muhtemelen, plasenta iyice yerleştiğinde, hamileliğin dördüncü ayı civarında tekrar yükselecektir.

Hamilelikte yorgunluk, en yaygın olarak demir eksikliğinden kaynaklanan anemiden de kaynaklanabilir. Hamilelikte demir eksikliği anemisinin önlenmesinde demirden zengin besinlerin tüketilmesi önemlidir. Hamilelikte aneminin tıbbi tedavisi demir takviyesi almayı içerir. karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

5. Sık idrara çıkma

Hamilelik, vücut sıvılarının seviyelerinde bir artışa ve daha fazla böbrek verimliliğine neden olur. Şişen rahim de mesaneye baskı yapar. Sonuç olarak, çoğu kadın hamile kaldıktan sonraki ilk birkaç hafta içinde daha sık idrara çıkma yaşamaya başlar.  karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

6. Yemek isteği

Hamilelikte, özellikle süt ve diğer süt ürünleri gibi enerji ve kalsiyum sağlayan yiyecekler için belirli yiyeceklere karşı istek çok yaygındır. Ayrıca daha önce sevdiğiniz yiyecekler için ani bir tatsızlık fark edebilirsiniz. karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

Hatta bazı kadınlar, toprak veya kağıt gibi gıda dışı maddeler için alışılmadık bir tat geliştirir. Buna ‘pika’ denir ve bir besin eksikliğini gösterebilir. Bu gelişirse lütfen doktorunuzla veya ebenizle konuşun.

Hamileliğin diğer belirtileri

Bu semptomların çoğu, diğer koşulların da göstergesi olabilir. Şüpheniz varsa, GP’nize bakın.

  • sırt ağrısı
  • nefes darlığı
  • kabızlık
  • hemoroid (basur)
  • baş ağrısı
  • mide ekşimesi ve hazımsızlık
  • kaşınan cilt
  • bacak ağrısı
  • ruh hali değişiklikleri (açıklanamayan ağlama gibi)
  • ellerinizde karıncalanma ve uyuşma
  • vajinal akıntı
  • vajinit
  • varisli damarlar ve bacak ödemi (şişme).

1. Sırt ağrısı

Hamilelik sırasında sırt ağrısı, üç kadından birden fazlasını etkileyebilir. Bu genellikle bağların gevşemesinden ve büyüyen hamilelik nedeniyle duruştaki değişiklikten kaynaklanır.

Düz topuklu ayakkabılar giyerek, sırt desteği iyi olan sandalyeler kullanarak, ağır cisimleri kaldırmaktan kaçınarak ve hafif egzersizler yaparak hamilelik sırasında sırt ağrısını azaltmaya yardımcı olabilirsiniz. Suda egzersiz yapmak hamilelikte sırt ağrısını azaltabilir ve fizyoterapi ve akupunktur da yardımcı olabilir.  karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

2. Nefes darlığı

Gebeliğin başlangıcında progesteron hormonu akciğer kapasitenizi artırır. Bu, bebeğinize daha fazla oksijen taşımanızı ve ikinizin de ürettiği karbondioksit gibi atık ürünlerden kurtulmanızı sağlar. Her nefeste daha derin nefes alırsınız ve soluduğunuz (ve verdiğiniz) hava miktarı önemli ölçüde artar. Bu, nefes darlığı hissetmenize neden olabilir.

Ayrıca hamilelik dönemi yaklaştıkça, büyüyen rahim ve bebeğin diyaframınıza yaptığı baskı, nefesinizi daha yorgun hissetmenize neden olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi biriyle ilişkili ani başlangıçlı nefes darlığı yaşarsanız, doktorunuza veya ebenize başvurun:

  • Ağrı
  • çarpıntı (kalp çarpması)
  • Aşırı yorgunluk
  • egzersiz yapmak.

3. Kabızlık

Kabızlık, geçmesi zor olan seyrek, sert bağırsak hareketlerini ifade eder. Kabızlık, hamilelik hormonlarının mide-bağırsak hareketinizi yavaşlatmasından veya büyüyen rahminizin rektumunuz üzerindeki baskısından kaynaklanabilecek yaygın bir hamilelik sorunudur. karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

Hamilelik sırasında kabızlık yaşarsanız, şunları yapmanız önerilir:

  • Her gün bol su için.
  • Diyet lifinizi artırın (kepek, buğday ve taze meyve ve sebzeler gibi).
  • Yüzme, yürüyüş veya yoga gibi hafif, düşük etkili egzersizler yapın.

Önce ebenize veya doktorunuza danışmadan reçetesiz laksatifler almayın. Diyet ve yaşam tarzınızdaki değişiklikler bir fark yaratmazsa, doktorunuz veya ebeniz hamilelikte kullanımı güvenli bir müshil reçete edebilir.

4. Hemoroid (basur)

Kabızlıktan dolayı ıkınma veya bebeğinizin başının basıncı nedeniyle basur (basur) gelişebilir. Emin olun, semptomlar genellikle doğumdan hemen sonra kendiliğinden düzelir.

Hemoroid, kaşıntı, rahatsızlık veya ağrı nedeniyle kanamanız varsa şunları yapmanız önerilir:

  • Günlük su ve lif alımınızı artırarak kabızlığı hafifletin veya önleyin.
  • Özellikle bağırsak hareketinden sonra ılık tuzlu suda yaklaşık 15 dakika oturun.
  • Hemoroid kremi uygulayın.

Kanama veya ağrı devam ederse, doktorunuz veya ebenizle konuşun.

5. Baş ağrısı

Hamilelik sırasında, özellikle hamileliğin ikinci yarısında, parasetamol (Panadol gibi) tarafından geçmeyen bir baş ağrınız varsa, doktorunuza veya ebenize başvurun.

Kalıcı bir baş ağrısı, böbreklerinizi etkileyebilen ve dolayısıyla kan basıncını artıran ve bebeğinize giden kan akışını azaltan bir durum olan preeklampsi ile ilişkilendirilebilir.

6. Mide ekşimesi ve hazımsızlık

Mide ekşimesi, reflü veya hazımsızlık, mide asidinin yemek borusuna girmesi ve yemek borusunu ‘yanması’ ile ilişkili ağrı ve rahatsızlıktır.

Büyüyen rahmin karın organlarına yaptığı baskı ve yemek borusu ile mide arasındaki kasları gevşeten progesteron hormonunun etkisi nedeniyle hamilelikte hazımsızlık daha sık görülür.

Mide ekşimesi, reflü veya hazımsızlık yaşıyorsanız, şunları yapmanız önerilir:  karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

  • Küçük ve daha sık öğünler yiyin.
  • Yatmadan hemen önce yemek yemekten kaçının.
  • Başınızı yükseltmek için ekstra yastıklarla uyuyun.
  • Bol giysiler giyin.
  • Yağlı yiyecekler (kızarmış yiyecekler, yağlı etler ve hamur işleri dahil), baharatlı yiyecekler (köri ve biber dahil), alkol ve kafein (çay, kahve, çikolata ve kola dahil) gibi semptomları şiddetlendiren herhangi bir yiyecek veya sıvıdan kaçının.
  • Antasitler almadan önce doktorunuza danışın.

Bu stratejiler semptomlarınızı hafifletmezse, asit salgısını güvenli bir şekilde azaltacak bir ilaç yazabilecek olan doktorunuza danışın.

7. Kaşınan cilt

Vücutta yaygın kaşıntı hamilelikte yaygın değildir. Mevcut olduğunda, uykuya ve hamilelikten alınan zevke müdahale ederek çok rahatsız edici olabilir. Kaşıntının belirgin bir nedeni olmayabilir. Nadir durumlarda ciddi karaciğer hastalığına bağlı olabilir – bunu kontrol etmek için bir kan testi yapılabilir. karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

8. Bacak ağrısı

Bacak krampları, etkilenen kasların istemsiz kasılmalarına neden olan asit birikmesi nedeniyle oluşur. Genellikle geceleri, hamile kadınların yarısına kadar deneyimlenirler. Bacak krampları ikinci ve üçüncü trimesterlerde daha olasıdır.

Bacak krampları yaşarsanız, bir epizod sırasında şunları yapmanız önerilir:

  • Etrafta yürümek.
  • Asit birikimini dağıtmak için etkilenen kasları gerin ve masaj yapın.
  • Etkilenen kas(lar)a sıcak bir paket uygulayın.

Krampları rahatsız edici bulursanız, sabah ve akşam magnezyum laktat veya sitrat alma seçeneğini doktorunuzla veya ebenizle görüşün. karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

9. Ruh hali değişiklikleri

Bazı yeni hamile kadınlar, sinirlilik gibi ruh hali değişiklikleri yaşarlar. Diğer hamile kadınlar sevinç duyguları yaşarlar. Hamilelik hormonlarının beyindeki kimyasalları etkileyerek ruh hali değişikliklerine neden olduğu düşünülmektedir.  karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

Hamilelik sırasında her 10 kadından biri depresyon yaşar. Depresyon tedavi edilebilir, bu nedenle hamilelik sırasında depresif veya ‘aşağı’ hissediyorsanız, erken yardım almak son derece önemlidir. Lütfen en kısa zamanda doktorunuz, ebeniz veya anne ve çocuk sağlığı hemşireniz ile iletişime geçiniz.  karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

10. Ellerinizde karıncalanma ve uyuşma (karpal tünel sendromu)

Karpal tünel sendromu – ellerinizde karıncalanma ve uyuşma – hamilelik sırasında kadınların yüzde 60’ını etkiler. Gebelikte doku sıvılarında artışa bağlı olarak median sinirin sıkışması sonucu oluşur.

Karpal tünel sendromu hafif, aralıklı ağrılı veya şiddetli olabilir ve başparmağın kısmi felcine veya duyu kaybına neden olabilir. Belirtiler genellikle doğumdan hemen sonra kendiliğinden düzelir.

Elinizde karıncalanma ve uyuşma oluyorsa doktorunuza veya ebenize haber veriniz. Çok ağır vakalarda doktorunuz kortikosteroid enjeksiyonları veya cerrahi tedavi önerebilir.

11. Vajinal akıntı

Vajinal akıntıdaki artış, hamilelik sırasında yaygın bir değişikliktir. Kaşıntı, ağrı, kötü koku veya idrar yaparken ağrı ile ilişkiliyse enfeksiyona bağlı olabilir. GP’nizden tedavi isteyin.

12. Vajinit

Vajinit vajinanın iltihaplanmasıdır ve birçok kadın için rahatsız edici bir şikayettir. Hamilelik sırasında daha sık görülür. Vajinitin bazı nedenleri arasında vajinal pamukçuk , bakteriyel vajinoz , trichomoniasis ve klamidya bulunur . Teşhis ve tedavi için doktorunuza görünün karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

13. Varisli damarlar ve bacak ödemi (şişme)

Bacaklardaki varisli damarlar, hamilelik sırasında artan kan dolaşımı hacmi ve hamile rahmin daha büyük damarlar üzerindeki basıncı gibi faktörlerin bir kombinasyonu nedeniyle hamilelikte çok yaygındır. Damarlar üzerindeki bu artan basınç ayrıca ağrıya, ağırlık hissine, kramplara (özellikle geceleri) ve diğer olağandışı hislere neden olabilen bacakların şişmesine (ödem) neden olabilir. karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

Varisli damarlarınız varsa, şunları yapmanız önerilir:

  • Destek çorapları giyin.
  • Uzun süre ayakta durmaktan kaçının.
  • Hafif ve düzenli egzersiz yapın (yürüme veya yüzme).
  • Mümkün olduğunda ayaklarınızı yüksekte tutarak dinlenmek için uzanın.
  • Bacaklarınıza masaj yapmayı deneyin.
  • Bir sonraki hamilelik ziyaretinizde doktorunuza veya ebenize söyleyin.

karında kalp atışı hissediyorum hamilemiyim

  • 2
    mutlu
    Mutlu
  • 1
    _zg_n
    Üzgün
  • 2
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    k_zg_n_m_
    Kızgınım!

Site kurucusu- Herkes gibi sen de özgürce paylaşcan....

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir