1. Anasayfa
  2. Sağlıklı Yaşam
Trendlerdeki Yazı

Hamilelikte Kahve Tüketimi 2021!

Hamilelikte Kahve Tüketimi 2021!
0

Yazı İçeriği

Hamilelikte Kahve Tüketimi 2021! Kafein, enerji artışı sağlayan ve kendinizi daha uyanık hissetmenizi sağlayan bir uyarıcıdır. Dünya çapında tüketilmektedir, kahve ve çay en popüler kaynaklardan ikisidir. Kafein genel nüfus için güvenli kabul edilirken, sağlık yetkilileri, beklerken alımınızı sınırlamanızı tavsiye ediyor. Bu makale hamilelik sırasında güvenle ne kadar kafein tüketebileceğinizi tartışıyor. hamilelikte kahve tüketimi, gebelikte kahve tüketimi, hamilelikte kahve, gebelikte kahve

Hamilelikte Kahve Tüketimi 2021!

Hamilelikte Kahve Tüketimi Güvenli mi?

Birçok insan için kafeinin enerji seviyeleri, odaklanma ve hatta migren üzerinde olumlu etkileri vardır. Ek olarak, bazı kafeinli içecekler sağlık yararları sunar . Ancak kafein bazılarında olumsuz yan etkilere neden olabilir ve hamilelik sırasında risk oluşturabilir. hamilelikte kahve tüketimi, gebelikte kahve tüketimi, hamilelikte kahve, gebelikte kahve

Potansiyel faydalar

  1. Kafeinin enerji seviyelerini ve odaklanmayı iyileştirdiği kanıtlanmıştır.
  2. Araştırmalar, kafeinin beyninizi ve merkezi sinir sisteminizi uyararak uyanık kalmanıza ve zihinsel uyanıklığı keskinleştirmenize yardımcı olabileceğini gösteriyor.
  3. Asetaminofen gibi ağrı kesicilerle birlikte kullanıldığında baş ağrılarının tedavisinde de etkili olabilir.
  4. Ek olarak, bazı kafeinli içecekler, hücrelerinizi hasardan koruyabilen, iltihabı azaltabilen ve kronik hastalıkları önleyebilen antioksidanlar, faydalı bileşikler içerir.
  5. Yeşil çay özellikle antioksidanlarda yüksektir, ancak diğer çaylar ve kahveler de önemli miktarda içerir.

Potansiyel risk

  1. Kafeinin birçok potansiyel faydası vardır, ancak hamilelik sırasında tüketildiğinde zararlı olabileceğine dair endişeler vardır.
  2. Hamile kadınlar kafeini çok daha yavaş metabolize eder. Aslında, kafeini vücudunuzdan atmanız 1,5-3,5 kat daha uzun sürebilir. Kafein ayrıca plasentayı geçerek bebeğin kan dolaşımına girerek bebeğin sağlığını etkileyebileceği endişelerini doğurur.
  3. Amerikan Kadın Doğum Uzmanları Jinekologlar Koleji (ACOG), günde 200 mg’dan az olan orta miktarda kafeinin, düşük veya erken doğum riskinin artmasıyla bağlantılı olmadığını belirtmektedir.
  4. Bununla birlikte, araştırmalar günde 200 mg’dan fazla alımların düşük yapma riskini artırabileceğini düşündürmektedir.
  5. Ek olarak, bazı kanıtlar düşük kafein alımının bile düşük doğum ağırlığına neden olabileceğini düşündürmektedir. Örneğin, bir çalışma, hamilelik sırasında günde 50-149 mg’lık düşük alımların, %13 daha yüksek düşük doğum ağırlığı riski ile ilişkili olduğunu buldu..
  6. Ancak, daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Hamilelik sırasında daha yüksek kafein alımına bağlı düşük, düşük doğum ağırlığı ve diğer olumsuz etkiler riski büyük ölçüde belirsizliğini koruyor.
  7. Kafeinin diğer olumsuz yan etkileri arasında yüksek tansiyon, hızlı kalp atışı, artan kaygı, baş dönmesi, huzursuzluk, karın ağrısı ve ishal yer alır.

Hamilelikte Kahve Tüketimi 2021!

Hamilelik sırasında öneriler

ACOG, hamileyseniz veya hamile kalmaya çalışıyorsanız kafein alımınızı 200 mg veya daha azıyla sınırlamanızı önerir.

Türüne ve hazırlama yöntemine bağlı olarak bu, günde yaklaşık 1–2 fincan (240–580 ml) kahveye veya yaklaşık 2–4 bardak (240–960 ml) demlenmiş çaya eşdeğerdir.

Alımınızı sınırlamanın yanı sıra, kaynağı da göz önünde bulundurmalısınız.

Örneğin, Beslenme ve Diyetetik Akademisi, hamilelik sırasında enerji içeceklerinden tamamen uzak durmayı önermektedir.

Kafeine ek olarak, enerji içecekleri genellikle yüksek miktarda ilave şekerler veya besin değeri olmayan yapay tatlandırıcılar içerir.

Ayrıca hamile kadınlar için güvenli olmadığı düşünülen ginseng gibi çeşitli otlar içerirler. Enerji içeceklerinde kullanılan diğer otlar, hamilelik sırasında güvenlikleri için yeterince araştırılmamıştır .

Ayrıca, hamilelik sırasında hindiba kökü, meyan kökü veya çemen otu ile yapılanlar da dahil olmak üzere bazı bitki çaylarından kaçınmalısınız.

Aşağıdaki bitki çaylarının hamilelik sırasında güvenli olduğu bildirilmiştir:

  • zencefil kökü
  • nane yaprağı
  • kırmızı ahududu yaprağı – ilk üç aylık dönemde alımınızı günde 1 fincan (240 mL) ile sınırlayın
  • limon balsamı

Herhangi bir bitkisel ilaçta olduğu gibi, hamilelik sırasında bitki çayları içmeden önce doktorunuza danışmanız iyi bir fikirdir.

Bunun yerine su, kafeinsiz kahve ve kafeinsiz güvenli çaylar gibi kafeinsiz içecekleri düşünün .

Hamilelikte Kahve Tüketimi 2021!

Popüler içeceklerin kafein içeriği

Kahve, çay, alkolsüz içecekler , enerji içecekleri ve diğer içecekler, değişen miktarlarda kafein içerir.

İşte bazı yaygın içeceklerdeki kafein içeriğinin bir listesi:

  • Kahve: 8 oz (240 ml) porsiyon başına 60–200 mg
  • Espresso: 1 oz (30 ml) porsiyon başına 30-50 mg
  • Yerba mate: 8 oz (240 ml) porsiyon başına 65-130 mg
  • Enerji içecekleri: 8 oz (240 ml) porsiyon başına 50-160 mg
  • Demlenmiş çay: 8 oz (240 ml) porsiyon başına 20-120 mg
  • Alkolsüz içecekler: 12 oz (355 ml) porsiyon başına 30-60 mg
  • Kakao içeceği: 8 oz (240 ml) porsiyon başına 3-32 mg
  • Çikolatalı süt: 8 oz (240 ml) porsiyon başına 2-7 mg
  • Kafeinsiz kahve: 8 oz (240 ml) porsiyon başına 2-4 mg

Kafeinin bazı gıdalarda da bulunduğunu unutmayın. Örneğin çikolata, ons (28 gram) başına 1-35 mg kafein içerebilir. Tipik olarak, bitter çikolata daha yüksek konsantrasyonlara sahiptir . hamilelikte kahve tüketimi, gebelikte kahve tüketimi, hamilelikte kahve, gebelikte kahve

Ek olarak, ağrı kesiciler gibi bazı ilaçlar kafein içerebilir ve sıklıkla kilo verme hapları ve egzersiz öncesi karışımlar gibi takviyelere eklenir.

Diyetinizin kafein içeriği konusunda endişeleriniz varsa doktorunuza danışın.

Alt çizgi

Kafein dünya çapında popüler olarak tüketilmektedir. Enerji seviyelerini yükselttiği, odaklanmayı iyileştirdiği ve hatta baş ağrılarını hafiflettiği gösterilmiştir. hamilelikte kahve tüketimi, gebelikte kahve tüketimi, hamilelikte kahve, gebelikte kahve

Kafeinin faydaları olmasına rağmen, sağlık yetkilileri hamilelik sırasında alımınızı izlemenizi tavsiye ediyor.

Çoğu uzman, kafeinin günde 200 mg veya daha az ile sınırlandırılması durumunda hamilelik sırasında güvenli olduğu konusunda hemfikirdir. Bu, yaklaşık 1-2 fincan (240-580 mL) kahveye veya 2-4 fincan (540-960 mL) kafeinli çaya eşittir. (d)

  • 0
    mutlu
    Mutlu
  • 0
    _zg_n
    Üzgün
  • 0
    _a_k_n
    Şaşkın
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    k_zg_n_m_
    Kızgınım!

Site kurucusu- Herkes gibi sen de özgürce paylaşcan....

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
2-doktor-görsel

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir